domingo, 23 de mayo de 2010

Les WebQuest:

Com a primer punt, definirem el que són les anomenades "webquest" introduint així, el concepte i ampliant-lo a mesura que l'anem comentant.

Una Webquest es defineix com un tipus d'activitat didàctica, la qual es podria comparar amb una investigació, tot i que aquesta té característiques úniques com: que és guiada, està composta per recursos que provenen de fonts d'Internet, promou la utilització d'habilitats cognitives superiors, promou el treball cooperatiu i l'autonomia dels alumnes, incloent-hi una evaluació composta.

1.En què consisteix?

Consisteix en un pensament creatiu o crític que impliqui la resolució de problemes, anàlisis, etc. Es construeix al voltant d'una tasca que provoca processos de pensaments superiors, la qual no només consisteix en contestar simples preguntes o reproduïr el que es troba a la pantalla.

2. Qui les utilitza?
Doncs són utilitzades per els professors com a recurs didàctic, ja que deixen desenvolupar perfectament les habilitats de fer servir la informació i el desenvolupament de competències relacionades amb la societat de la informació.

3. A qui van adreçades?

Als alumnes de les escoles pertinents que vulguin fer ús d'aquest recurs.

4.Quina és la seva estructura:

Consta d'una introducció, segueix amb la tasca pertinent, després es dur a terme el procés, més tard els recursos, l'avaluació, i per acabar la conclusió i la cita d'autors.

5.Com es desenvolupa?

Com a principal punt el que primer necessitem es crear un lloc web per a poder ser construit com un editor HTML, un servei de blog o un processador de textos que pugui guardar arxius com una pàgina web.

6.Tipus de Webquest:

·De curt termini (l'objectiu de la qual és l'adquisició i integració del coneixement d'un determinat contingut d'una o varies materies i que dura d'un a tres períodes de classe) i de llarg termini (l'objectiu de a qual és l'extensió i processament del coneixement que dura entre una setmana i un mes de classe).

7.Reflexió personal:
Sota el nostre punt de vista, creiem que una webquest és i seria un bon recurs per dur a terme en una escola, ja que com hem vist, promou la capacitat de resoldre problemes d'una manera diferent a la que estem acostumats a fer, fent que l'alumne integri millor els coneixements que ha d'adquirir a causa de promoure l'aprenentatge per descobriment, fent que l'alumne s'integri molt més en la tasca que ha de realitzar. És un bon mètode d'aprenentatge i un bon recurs a utilitzar.

8.Exemples de Webquest:


-->Videos referents al tema:

No hay comentarios:

Publicar un comentario