miércoles, 2 de junio de 2010

JClic

Què és?


El JClic és un format per un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per realitzar diferents tipus d'activitats educatives, com per exemple: exercicis de text per els alumnes o realitzar activitats de paraules creuades entre si.


Aquestes activitats no s'acostumen a presentar soles, sinó que es presenten dintre d'un projecte. El projecte està format per un conjunt d'activitats, les quals indiquen l'ordre per el qual s'han de mostrar.


El seu antecessor del JClic era el Clic, una aplicació que ha estat utilitzada desde 1992 per a molts educadors i educadores de diferents països del continent europeu.

Característiques de JClic:

Primerament comentar que el JClic és una evolució del programa Clic 3.0, el qual era una eina per la creació d'activitats didàctiques en format multimedia amb més de 10 anys d'història.

Al llarg de tot aquest temps, han sigut molts educadors els que han utilitzat aquest programa per fer varies activitats didàctiques i sobretot es caracteritzen per ser molt interactives i a on es treballen les àrees del currículum.

Objectius del JClic:

Els podriem classificar en quatre objectius:

  • Utilitzar les aplicacions educatives multimedies, directament desde internet.
  • Comptabilitat amb les aplicacions Clic 3.0
  • Fer possible el seu ús en diverses plataformes com Windows, Linux,...
  • Utilitzar un format estàndar i obert per guardar les dades, per fer les activitats corresponents.

Què creiem del JClic?

Creiem que és un programa molt útil per els professors i professores dels centres, perquè el que fa el JClic, és ajudar amb els educadors a realitzar activitats per els alumnes per que es fagin, aquestes activitats, a travès dels respectius ordinadors. Es un programa que els hi permet completar activitats, sobretots didàctiques i multimedies, per a cada alumne.


No hay comentarios:

Publicar un comentario