martes, 15 de junio de 2010

Projecte final : Halloween

Projecte final : Caça del tresor sobre el Halloween.


En el nostre blog, mestres urv, hem decidit realitzar una caça del tresor per dos motius.

El primer és el propi aprenentatge, no quedar-nos tan sols amb la teoria de com es fa una activitat com aquest sinó també saber-la fer, ja que com sabeu tots els que heu fet activitats d’aquest tipus cambia molt parlar de la teoria a posar-se a fer-ne una.

El segon motiu és principalment la facilitat d’accés que hem tingut gràcies a un lloc web (que facilitem al nostre blog) per poder fer-la i penjar-la a la red sense més cost que registrar-nos en aquell espai.

Com l'hem fet?

Primer que tot vam veure les diverses opcions que teníem per a fer el projecte. Després de comprendre ( a través de les entrades que hem penjat) en que consistia cada activitat, vam decidir que faríem una caça del tresor.

Primer que tot vam buscar un espai web que ens permetés realitzar-la i posteriorment penjar-la per a poder-la enllaçar al blog el nostre projecte. Vam trobar la pàgina : http://www.orospeda.es/majwq/inicio que pertany al institut Orospeda. En aquesta pàgina trobem un apartat per a crear webquests i caceres del tresor i desde allí, tot seguint els passos indicats vam crear la nostra activitat.

El primer pas era crear una introducció que crees interès i motivés als suposats alumnes que tindrien que dur a terme l’activitat, en l’introducció també teniem que especificar com organitzarem la tasca i que demanarem als alumnes.

La segona part era formular unes preguntes per cada grup segons el tema que els toqués de manera que tots estaven relacionats amb el Halloween, però en diversos aspectes d’aquest.

En l’apartat dels recursos vam tenir que buscar fonts per a que poguéssin contestar les nostres preguntes, vam buscar diversos links de manera que tinguéssin diversos llocs des d’on treure l’informació, però no tan sols una web sinó diverses per a que hi hagués una investigació (o caça) sobre els diversos llocs web.

La gran pregunta va ser l’apartat que més ens va costar de decidir. En la gran pregunta, com ja sabreu, tenim que realitzar una pregunta on es demostri que els coneixements han estat assolits i a més a més contingui una part personal.

Finalment tenim l’avaluació. En l’avaluació teníem que especificar els nostres criteris a l’hora d’avaluar els resultats de la cacera.

Per què del tema:

La nostra caça del tresor tè un tema : el halloween. Quan ens vam assentar a pensar quin tema seria el més adequat, de quina assignatura..vam fer una petita pluja d’idees i tot i que vam tenir-ne varies que potser ens haguéssin surtit més fàcilment (com el cicle de l’aigua) vam optar per un tema que d’alguna manera pogués motivar als alumnes o com a mínim despertar més la seva curiositat que qualsevol fet científic o coses que estudien a classe cada dia.

Ademés el tema Halloween no és un tema extrany en les classes d’anglès, sinó més aviat típic de final d’Octubre a classe . Així doncs ens va semblar un tema adequat a la vegada que realista al ser un tema que es fa de veritat en les aules.

Conclusió:

La caça del tresor ens sembla una activitat útil pel fet que és diferent a les típiques tasques teòriques que es fan a classe ja que els alumnes buscaran per si mateixos (amb una mica d’ajuda) l’informació treballant, així la seva capacitat de col·laborar en grup i també desenvoluparan la capacitat sintètica ja que extreuran l’informació de les webs i n’obtindràn només la necesaria per contestar les preguntes

Com a professors ens dóna l’oportunitat de motivar els alumnes a través de deixar-los treballar en equip i de trobar una font de motivació al fer servir ordinadors que sempre és més agradable pels alumnes que el llapis i el paper.


Podeu Accedir a la nostre caça del tresor a través d'aquest link : http://www.orospeda.es/majwq/wq/vercaza/497.

No hay comentarios:

Publicar un comentario